W walce z Karolem

"W walce z Karolem" - st. sierż. Karol Gawryszewski jest żołnierzem Centralnej Grupy Działań Psychologicznych (PSYOPS) im. Króla Stefana Batorego w Bydgoszczy. Dwukrotnie ( 2009 i 2012 rok ) uczestniczył w misjach w Afganistanie.

Był żołnierzem bardzo oddanym swojej pracy do dnia 18 września 2020 roku, gdy Karol przeszedł ciężką operację tętniaka aorty w X Wojskowym Szpitalu z Polikliniką w Bydgoszczy. Operacja trwała 9 godzin i niestety przyniosła wielkie spustoszenie w organizmie. Karol nie obudził się, ze śpiączki farmakologicznej przeszedł w śpiączkę patologiczną, przyczyną której jest niedokrwienie i niedotlenienie mózgu. Niestety to nie koniec 21 października wykonano badanie angioCT szyi i głowy, gdzie "uwidoczniono udar krwotoczny prawych jąder podkorowych". Karol nie oddycha samodzielnie tylko wentylowany jest mechanicznie - respirator. Podjęto walkę o życie i zdrowie Karola. Będzie on przeniesiony do Zakładu Opiekuńczo Leczniczego Światło w Toruniu, tam zostanie podjęta współpraca z lekarzami i rehabilitantami, aby wybudzić i przywrócić sprawność na tyle ile będzie to możliwe.

Potrzebna jest pomoc finansowa na opłacenie ZOL Światło oraz zabiegów a w późniejszym czasie dostosowanie mieszkania do potrzeb Karola: łóżko, materac przeciwodleżynowy, wypożyczenie aparatury medycznej a także rehabilitację, konsultacje medyczne, opiekę pielęgniarską, odpowiednie pożywienie i odżywki - peg , witaminy, środki specjalistyczne medyczne do pielęgnacji i przeciw odleżynom, podkłady medyczne i rzeczy pierwszej potrzeby.

Rodzina  Karola nie może pokryć tak wielkich kosztów dlatego zwracamy się o pomoc.

Wpłaty prosimy dokonać na subkonto na poniższe dane:

z dopiskiem: darowizna - W walce z Karolem