Serce Weterana

Akcja „Serce Weterana”
- Starszy sierżant sztabowy rezerwy Marek Schulz weteran poszkodowany, dowódca straży pożarnej w jednostce wojskowej w Redzikowie, honorowy dawca krwi oddał ponad 50 litrów,  brał udział w misjach Liban 1998 i Irak 2004. Po przejęciu na emeryturę przeszedł zawał serca w 2004 roku  i od tego czasu zaczęła się walka o zdrowie oraz ciągłe pobyty w szpitalach. Serce było w coraz gorszym stanie, aż w sierpniu 2019 roku została podjęta decyzja o przeszczepie serca z powodu ciężkiego stanu zdrowia i zaczęła się walka z czasem, został wpisany na pilna listę przeszczepową. Przebywał w klinice od sierpnia 2019 roku bez przerwy z chwilowymi zwątpieniami czy dotrwa do przeszczepu który odbył się 17 grudnia 2019 roku. Po miesiącu opuścił klinikę, teraz przed nami pozostały wizyty w szpitalu na biopsję serca i kontrolne oraz masę leków które będzie brał do końca życia. Pierwsza grupa – niezdolny do samodzielnej egzystencji.
Wszystko to bardzo pogorszyło sytuacje życiową całej rodziny.

Zebrane środki zostaną przeznaczone na zakup leków i poźniej rehabilitację.

Wszystkie informacje z danymi i numerem konta do wpłat znajdziecie poniżej.
I pamiętajcie - dobro powraca!

z dopiskiem "Serce Weterana"

Link do zbiórki Pomagamy.pl

Licytacje prowadzone na Facebook w grupie "Pomoc dla Spadochroniarza"