Razem z Rafałem

Rafał Konopka – „Razem z Rafałem”- pobór Lato Lipiec 1998 do  rezerwy w maju będąc jeszcze w szpitalu 99r. Jednostka 4116, 10 Batalion Desantowo Szturmowy, Kompania saperów. Na ćwiczeniach na poligonie Rząska uległ wypadkowi, spadając z liny rozwieszonej nad wodą, uszkodził rdzeń kręgowy na odcinku C6/7.
       Mimo wypadku byłem i jestem aktywnym sportowcem. Najpierw grałem w rugby na wózkach. Z sukcesami przez wiele lat grałem w Reprezentacji Polski w Rugby. Od 2019 roku jestem członkiem Polskiej Reprezentacji Sportowej na Igrzyska Invictus Games Hague 2021. Przygotowuję się do nich, mimo różnych problemów zdrowotnych z takich dyscyplin jak pływanie, łucznictwo oraz, jak wystarczy sił - wioślarstwo halowe.
Od pewnego czasu mam poważny problem zdrowotny, który znacznie utrudnia mi życie i wpływa na mnie w sposób negatywny, fizyczne jak i  psychiczne. Wymagam operacji, niestety w klinice prywatnej, która ma doświadczenie w tego typu schorzeniach u osób po Urazach Rdzeniowo Kręgowych. Narodowy Fundusz Zdrowia, pod który podlegam, nie wykonuje wycięcia guzów krwawiczych laserem z miejsc intymnych. Zabieg laserem gwarantuje mi bardzo szybki powrót do normalnego funkcjonowania bez ryzyka powikłań (około 2 do 4 tygodni) Nadmieniam również, iż mieszkam i utrzymuję się samodzielnie z renty ZUS, która nie pokrywa w pełni moich potrzeb życiowych. Nie jestem w stanie sam sfinansować tego zabiegu.

Zwracam się z prośbą o pomoc w sfinansowaniu specjalistycznego zabiegu medycznego.

z dopiskiem "Razem z Rafałem"

link: Rafał mówi o sobie w portalu Polska Mówi

Wideo Rozmowa Rafała