AKCJA „Pomóżmy Jakubowi”

St. szer. Jakub MICHALAK urodzony 13.11.1992 roku jest żołnierzem służącym w 21. Bazie Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie na stanowisku mechanik – kierowca w Zespole Przygotowania Pocisków Rakietowych.

Od 2012 roku jest członkiem Fundacji DKMS „Wspólnie przeciw białaczce” i został zarejestrowany jako potencjalny dawca szpiku kostnego. Jest osobą spokojną, opanowaną, lubianą wśród kolegów, posiada zainteresowania związane z lotnictwem, oraz jak każdy z nas marzenia, które chciałby zrealizować.

Jednak wielką przeszkodą w realizacji jego marzeń stała się obecnie trudna sytuacja w jakiej st. szer. Jakub MICHALAK znalazł się ze względu na stan zdrowia po wypadku drogowym, do którego doszło w dniu 16.03.2014 r. Przebywał na leczeniu szpitalnym, obecnie został skierowany na dalsze leczenie i rehabilitację związaną z ciężkim stanem zdrowia po amputacji lewej nogi. Proces powrotu do zdrowia w tym zakup kosztownej protezy, która umożliwi mu powrót do sprawności w życiu codziennym jak i możliwość bycia aktywnym zawodowo, będzie wiązał się ze znacznymi wydatkami finansowymi.

Fundacja Byłych Żołnierzy i Funkcjonariuszy Sił Specjalnych "SZTURMAN"
ul. Sobieskiego 35, 42-700 Lubliniec
Prosimy o dokładne opisywanie przelewów - szczególnie ważne jest podanie numer aukcji oraz nazwę użytkownika z dopiskiem "Pomóżmy Jakubowi"

Data rozliczenia           Status     Dochód z aukcji    Wpływy na konto      Stan  konta           przekazano -  Faktury opłacono