Pomoc dla Polda

POLDO WALCZ!

Leopold Tymanowski urodził się 12.03.1981 r. w Gdyni. Jest żołnierzem, od 11 lat pełniącym służbę w dywizjonie okrętów podwodnych. W jej trakcie był członkiem załogi ORP „Kondor” i ORP „Bielik”. Brał udział w licznych ćwiczeniach krajowych i międzynarodowych, oraz misjach stabilizacyjnych poza granicami kraju. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec trzech wspaniałych córek (Klary -9 lat, Klementyny - 7 lat i Heleny - 4 lata), oraz wspaniały kolega i oddany przyjaciel. Jest osobą o nieprzeciętnej inteligencji i szerokich horyzontach zainteresowań. Uwielbia nauki ścisłe, ale i również sport. Niestety w wyniku nieszczęśliwego wypadku w górach – walczy o życie i powrót do zdrowia. Obecnie „Poldo” znajduje się w ciężkim stanie  (poważne urazy wielonarządowe m.in. złamania kości czaszki, obrzęk mózgu, złamanie kręgosłupa, żeber, przebite płuca), utrzymywany w śpiączce farmakologicznej – w szpitalu. Rodzina nie jest w stanie udźwignąć kosztów związanych z leczeniem, przyszłą rehabilitacją oraz utrzymaniem, stąd potrzebne jest nasze wsparcie finansowe.

Wpłaty na dzień 05.04.2017 r. na łaczna kwotę 24 019,31 zł (175 wpłat).

Dziękujemy za wpłaty.