Zawody Sportowo-Obronne PROOBRONI 2018 zakończone

W dniach 13-14.10.2018 roku odbyła się trzecia edycja zawodów sportowo-obronnych dla stowarzyszeń i klas mundurowych pod nazwą „PROOBRONNI 2018”.
W zawodach wzięło udział 21 drużyn pięcio-osobowych w dwóch kategoriach: kobiet i męska z mieszaną.

Zawody podzielone na dwa etapy:
w pierwszym dniu drużyny otrzymały mapy z wyznaczonymi punktami terenie leśnym w których wykonywały różne zadania bojowe. Najkrótszy czas w jakim drużyny pokonała trasę to 2:36:30.

W drugim dniu trasę marszobiegu skrócono, drużyny miały do pokonania 6 kółek  na których wykonywali po jednym do dwóch zadani bojowych. Zakończeniem marszobiegu była przeprawa rzeczna. Najkrótszy czas drugiego dnia w jakim drużyny pokonały trasę to 1:06:25.
Czas marszobiegu z dwóch dni został dodany wraz z punktami zdobytymi na zadaniach które zostały przeliczone na czas.

Reprezentacje 16 drużyn w kategorii męskiej i mieszanej:
I Liceum Ogólnokształcące CN-B  w Białymstoku, Brygada Kszykszy ZSZ Lubliniec, SMS – Racibórz, „GRODZKA TEAM” – Łęczyca, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2- Rydułtowy, VII Liceum Ogólnokształcące Legnica, SKS  Victroia V LO Białystoku, LOK PMDK Snajper Chrzanów, ZSP nr 5 Krosno, Warszyc – Kłobucku, CEM – Ełk, Strzelcy Rzeczpospolitej – Gliwice, Kazik – Lubliniec oraz trzy drużyny ZSE-U z Zabrza.
Reprezentacje 5 drużyn w kategorii kobiet:
CEM – Ełk, SKS  Victroia V LO Białystoku, VII Liceum Ogólnokształcące w Legnicy, SMS  Racibórz, Orki z Majorki z Lublińca.

W kategorii Kobiet zwyciężyły drużyny:
1 miejsce zdobyła drużyna reprezentująca CEM w Ełku
2 miejsce zdobyła drużyna reprezentująca SKS  Victroia V LO Białystoku
3 miejsce zdobyła drużyna reprezentująca VII Liceum Ogólnokształcące w Legnicy

W kategorii męskiej i mieszanej zwyciężyły drużyny:
1 miejsce zdobyła drużyna reprezentująca VII Liceum Ogólnokształcące w Legnicy
2 miejsce zdobyła drużyna reprezentująca SKS  Victroia V LO Białystoku